Dinars en família amb amanides per compartir, verdures a la brasa, un bon allioli, un pa de pessic de postres i molta conversa. Aquesta és l’essència de la nostra dieta mediterrània: àpats rics en sabor i plens de beneficis per a la salut. I no cal dir-ho, l’oli d’oliva n’és un dels protagonistes. Avui et proposem cinc maneres d’incorporar l’OOVE a la cuina més enllà del pa amb tomàquet. Apunta!

 

1. En cru

Una amanida, un raig d’oli i ja tens un primer plat perfecte. O unes verdures escalivades, o crues, o al vapor… L’oli d’oliva verge extra és l’acompanyament ideal. També és la base de les vinagretes. Afegeix herbes fresques, vinagre, barreja-ho tot bé i ja tens una salsa magnífica per acompanyar amanides, carns o peixos. També pots provar d’afegir-hi una culleradeta de mostassa o lligar un bon allioli per a les barbacoes d’aquest estiu. 

2. Fregit 

Els metges recomanen consumir fregits en moderació, però de tant en tant és impossible resistir-se a unes bones patates fregides. El truc està a fer servir olis de qualitat. Atreveix-te també amb les verdures en tempura. I no ens oblidem del sofregit, element clau de la cuina catalana. Deixa que la ceba i el tomàquet sofregeixin durant una bona estona a foc lent i tindràs la base perfecta per a arrossos i fideus. 

3. En rostits

L’oli d’oliva verge extra ajuda a daurar les carns rostides, siguin a la cassola o al forn. En caramel·litza l’exterior, es barreja amb els sucs de la carn i es converteix en una salsa fantàstica. També funciona molt bé amb peixos al forn. Rega’ls amb un bon raig d’oli, afegeix un gra d’all, unes herbes aromàtiques i tens el sopar saludable perfecte.

4. Confitat

A foc lent i a baixa temperatura, l’oli d’oliva verge extra ajuda a coure carns, peixos, verdures o bolets. Amb aquesta tècnica, els productes queden tendres perquè mantenen tots els sucs i sabors. Afegeix herbes aromàtiques a l’oli per a un resultat encara més perfumat.

5. En postres

El pa amb oli, xocolata i sal s’ha convertit en un clàssic renovat en les cartes de molts restaurants, però l’oli d’oliva verge extra també funciona bé en els pans de pessic de tota la vida, en coques o magdalenes. 

Bon profit!